Kategorier
Flytt

Flyttstädning är en bra idé inför flytt i Stockholm

Flyttstädning är en mycket populär tjänst i Stockholm. Den underlättar livet för de flesta som ska flytta till en ny bostad och ibland även till en ny stad.

Det är inte varje dag man flyttar och tur är väl det. I samband med en flytt är det mycket som ska till och det kan bli lite stressigt att hinna med allt. Det gäller att ha en bra logistik och god framförhållning för allt man ska få till under en kort period. Det gäller att planera sin flytt noggrant så att det blir smidigt för alla, både för dig som ska packa allt och för dem som ska köra det vidare.

Om du vill att din flytt ska innebära så lite jobb för dig som möjligt kan det vara bra att kontakta en firma som ordnar med din flyttstädning i Stockholm. De behöver veta vilken dag det är helt ledigt för dem att komma in. Då kan de planera och förbereda sig för att sätta in all energi för att städa din lägenhet på bästa sätt.

Vad sker på en flyttstädning i Stockholm?

När din lägenhet blir föremål för en regelrätt flyttstädning finns det en del punkter som man ska bocka av. Det kan vara mycket mer krävande än man tror att utföra en korrekt flyttstädning. Vanligast är att man är ett helt team som kommer in alla på en gång och går över alla små skrymslen och vrår där det ibland kan ligga dammråttor och bygga små bon.

Man börjar med att damma av väggarna och kanske till och med taket i alla rummen. Sedan tar man det steg för steg. Fönstren står närmast på tur. Här gäller det att man är noggrann och torkar av varenda lamell om det skulle finnas en persienn i fönstret. Sedan ska rutorna pustas tills allt är helt perfekt och fönsterkarmarna torkas av riktigt ordentligt.

Flyttstädning av alla rum

I vardagsrum och sovrum ska det dammsugas eller rengöras med torrmopp. Därefter är det dags att gå loss med en våt mopp och svabba av golven så att ingen fläck längre är synlig för blotta ögat. Innan damm och smuts är på väg att avlägsnas kan man ta en titt på om det finns några garderober med klistermärken. Innan de är avlägsnade är det ingen större idé att tvätta och skura golv.

De tuffaste rummen är i de flesta fall helt klart köket och badrummet. Här kan det vara så att man under flera år glömt dra ut spisen i samband med att man städat. Detsamma kan gälla när det handlar om smuts på insidan av badkaret. Då har man några timmars jobb framför sig när det gäller att skura rent från alla tvål- och oljerester som klamrar sig fast.

Du kan göra RUT-avdrag i deklarationen för flyttstädning

Har du anlitat en firma för att utföra en flyttstädning åt dig i Stockholm är du berättigad att göra ett RUT-avdrag i din deklaration. Arbete med flyttstädning faller under rubriken hushållsnära tjänster. Det hör dock till vanligheterna att den firma som utför en flyttstädning sköter allt pappersarbete och skickar in det till Skatteverket så att allt är ordnat inför deklarationen när du får blanketten.

Med andra ord är det både enkelt och bekvämt att anlita en städfirma för att utföra en flyttstädning åt dig när det väl är dags. Det kommer ge dig mycket valuta för pengarna. Då räknar man inte bara vinsten i kronor och ören utan även i form av minskad stress. Att slippa oroa sig över att flyttstädningen ska utföras efter det att man packat sin flyttbil är verkligen skönt.

För att kunna få mer information besök: stockholmflyttstädning.nu